søndag den 26. november 2017

Backup – Sikkerhedskopi

En sikkerhedskopi eller en backup er en kopi af data. Kopien bliver lavet med henblik på at genskabe data, hvis de originale data skulle gå tabt. I simple tilfælde, er det tilstrækkeligt, at kopiere de enkelte filer fra deres originale placering til et ande tf.eks  Ekstern  Harddisk, usb-nøgle  cd’er eller dvd’er
Hvis der foregår løbende opdatering af de data, der skal sikkerhedskopieres, er det nødvendigt, at blokere for opdateringer så længe kopieringen står på. For at begrænse den tid, hvor opdateringer forhindres, laves kopieringen nogle gange i to trin. Først kopieres data til et hurtigt medie som for eksempel en harddisk. Bagefter kopieres data fra denne disk til det endelige medie.
Der anvendes flere  forskellige medier, til backup:CD-ROM: Fordelen er, at det er et billigt medie med hurtig læseadgang. Ulempen er, at kapaciteten er lav. – DVD Har større kapacitet end en CD-ROM. – Bånd har også stor kapacitet og er billige i forhold til kapaciteten. Ulempe er at båndstationerne er dyre i anskaffelse. -  Ved Online backup er fordelen , at sikkerhedskopien bliver lagret uden for huset. Dataene bliver krypteret og derefter overført over internettet, til et professionelt datacenter. Med Online backup er der stor kapacitet, det er billigt i drift, og der kræves ikke specielt hardware.
Online backup er en sikkerhedskopi som er lagret på en server som er tilgængelig via internettet. En online backup giver mulighed for at fortage sikkerhedskopiering og genskabning af data uden andet udstyr end en internet forbindelse. En af fordelene ved online backup er, at beskyttelsen af sikkerhedskopien kan varetages af en ekstern leverandør, der kan garantere  at sikkerhedskopien opbevares forsvarligt, samtidig med at sikkerhedskopieringen er nemt at håndtere. Data bør være tilstrækkeligt krypteret (448 bit er pt det højeste), og forblive krypteret både under transport og lagring.
Online backup går også under navne som fjernbackup og remote backup.
Antallet af danske leverandører af online backups har været voksende, men markedet har nu fundet sit leje. Markedet eksploderede nærmest da mange webhoteller begyndte at udbyde servicen, som supplement til deres kerneområde, hosting af hjemmesider.
Udbredelsen af de hurtige internetforbindelser hvor der afregnes med en fast månedlig ydelse og hvor trafikken er ubegrænset, har også haft en medvirkende faktor til den hastige vækst. Da en hurtig Internet forbindelse jo nærmest er en forudsætning for udbredelsen af de online backupløsninger, idet al data flyttes via Internettet.
Man bør undersøge markedet grundigt, og sikre sig, at leverandøren virker seriøs og erfaren, evner at håndtere data på en kompetent og fortrolig måde. Spørgsmål omkring hvad der sker med data i forbindelse med konkurs, nedbrud, tyveri, brand, skybrud osv.kan hjælpe med at afklare om det er en udbyder man fatter tillid til. Nogle løsninger er  meget uigennemtænkte og amatøragtige,hvorimod andre virker virkeig gennememtænkte. Det kan betale sig at forholde sig kritisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

IT Support og Hosting, til private.

IT Support og Hosting, til private. Drift, reparation, fejlfinding, installation og opgradering af alt indenfor hard- og software. Sof...